Hoe maak je een aangepaste tafel voor je trouwdag – de ultieme gids

Weet precies hoe je tabel eruit moet zien.

Het eerste wat je moet doen is een ontwerp bedenken voor je tafeldekking. Dit is niet hetzelfde als de tafeldekking. Hoewel het erg verleidelijk is om dezelfde tafelschikking te gebruiken die op elke bruiloft die je bekijkt is gebruikt, is dit geen goed idee. Bedenk in plaats daarvan een ontwerp dat zowel jou als je partner weerspiegelt. Gebruik het ontwerp van je huwelijksuitnodiging, kleuren en thema's als inspiratie om een tafelschikking te creëren die weerspiegelt wie jullie als koppel zijn.

Vervolgens wilt u beslissen hoeveel mensen er aan uw bruiloftstafel zullen zitten. Dit is de belangrijkste beslissing die u zult maken bij het creëren van de tafelschikking voor uw bruiloft. Om het juiste aantal zitplaatsen te kiezen, moet u rekening houden met de gasten die u wilt uitnodigen, de rollen die zij zullen spelen, de leeftijden van deze gasten en eventuele dieetbeperkingen die zij kunnen hebben. Zodra u deze factoren in gedachten hebt, bent u klaar om te beginnen met het kiezen van de tafelinstellingen. U moet ook rekening houden met alle andere factoren die van invloed kunnen zijn op de zitplaatsen aan uw bruiloft tafel.

Meer informatie over Maatwerk tafel

 

Maatwerk tafel

 

Maak een lijst van alles wat je nodig hebt.

Voordat u begint met het uitzoeken van tafeldecoraties en tafellinnen, is het handig om een lijst te maken van alles wat u nodig heeft. Dit omvat alles van serveergerei tot bestek, glazen en servetten. Als je een zittend diner hebt op je bruiloft, moet je er ook voor zorgen dat je genoeg eten hebt om mee te nemen. Voor zittende maaltijden heb je genoeg brood, soep, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts nodig. Voor bruiloften in buffetvorm heb je meer eten nodig dan voor een zittend diner.

Vervolgens moet u er ook voor zorgen om de muziek, bloemen, decoraties en andere bruiloft dingen die u wilt opnemen in uw dag op te nemen. Afhankelijk van hoe groot je bruiloft wordt, kun je weken of maanden van te voren beginnen met het maken van deze lijst.

schets de indeling van uw tafels

Als je alles hebt wat je nodig hebt, is het tijd om de tafelindeling te maken. Hoewel dit een eenvoudige taak lijkt, zal het veel gemakkelijker zijn als je er niet aan begint met vooropgezette ideeën over hoe de tafel eruit moet zien. Sta open voor een herziening van de lay-out als u het gevoel hebt dat dit is wat de tafel echt nodig heeft. Tegelijkertijd doet u er goed aan dit niet te laat in het planningsproces te doen, aangezien de tafelopstelling moeilijk te veranderen kan zijn.

Als u een kleinere bruiloft heeft met minder dan 30 gasten, kunt u misschien afzien van een buffettafel. Of u kunt de tafel dekken zonder bijgerechten. Met deze dingen in gedachten, zult u beter in staat zijn om de beste beslissingen te nemen als het gaat om de tafelindeling.

Voeg wat persoonlijke accenten toe aan de tafelschikking voor je trouwdag.

Als uw bruiloft buiten plaatsvindt, is het een goed idee om de buitenkant van de tafel voor de huwelijksreceptie te versieren. Als het binnen is, is het ook een goed idee om de tafels en muren een beetje te versieren, zodat wanneer uw gasten de kamer binnenlopen, ze meteen ondergedompeld worden in het bruiloftsthema.

Als je een zittend bruiloftsmaal hebt, kun je overwegen om een open bar te hebben. Dit zal uw gasten om te genieten van een meer ontspannen en gezellige maaltijd ervaring, in plaats van zitten en worden geplakt met zeer formele tafelmanieren. Als je dit doet, wil je ook een manier vinden om de open bar te versieren, zodat het niet te veel problemen oplevert voor het bedienend personeel.

Final thoughts.

Bruiloften zijn ongetwijfeld enkele van de belangrijkste dagen van je leven en het is belangrijk om ze zo gedenkwaardig mogelijk te maken. Om uw trouwdag zo plezierig mogelijk te maken, is het belangrijk om de juiste tafelinstellingen en tafeldecoraties in uw tafeldecoratie voor uw trouwdag op te nemen. Met de juiste tafeldecoratie kan uw trouwdag zo uniek en gedenkwaardig zijn als u zelf wilt. En, met de juiste tafel instellingen, kan uw trouwdag tafel setting zo gedenkwaardig als u wilt dat ze van de gasten ook.