Hoe vind je de beste vintage meubels

Vintage meubels

Voordat je naar je plaatselijke tweedehandswinkel gaat, wil je misschien iets bijspijkeren over de verschillende soorten vintage meubels. Dit is vooral belangrijk als je voor iemand anders koopt, omdat er misschien een soort vintage meubels zijn die je vriend geweldig zou vinden, maar waar je nog nooit van hebt gehoord. Er zijn verschillende subcategorieën van vintage meubels, waaronder antieke reproducties, antiek, ambachtelijke reproducties, en industriële stukken.

Winkel voor antiek en ambachtelijke reproducties.

Wanneer u antiek koopt, wilt u iets in gedachten houden – de stukken zullen oud zijn en kunnen zijn gebruikt. Als u een stoel koopt, moet u er rekening mee houden dat er op gezeten is – de stoel kan een paar kleine krassen of vlekken hebben. Als u een tafel koopt, moet u er rekening mee houden dat hij lichtjes kromgetrokken kan zijn – het is niet zo erg, maar u moet er wel rekening mee houden. Dit geldt ook voor kunstnijverheidsreproducties – zelfs de duurste reproducties worden gemaakt van materialen die zijn teruggewonnen en kunnen er een beetje afwijkend uitzien. Als u een reproductiebank of vergelijkbaar stuk koopt, kunt u dit in gedachten houden. Geverfde stoffen kunnen alleen voorbehandeld zijn om ze te helpen kleuren, en verf kan licht vervaagd zijn. Nogmaals, dit is geen spelbreker, maar wel iets waar u rekening mee moet houden.

Koop een antieke reproductie of een reproductie van een erkend merk.

Als u op zoek bent naar een authentieke vintage look in uw huis, of misschien weet u gewoon niet zeker wat u wilt, overweeg dan de aanschaf van een antieke reproductie of een reproductie van een bekend merk. Deze stukken zijn gemaakt in dezelfde fabriek als de originelen, en zijn gegarandeerd te kijken als het origineel. Er zijn veel verschillende soorten reproductie antieke meubelen, van reproducties van mid-century modern meubilair tot reproducties van klassieke stijlen, zodat u iets kunt vinden dat bij uw smaak past.

Er zijn ook veel verschillende merken van reproductie antieke meubelen, waaronder Alexander, Bassett, en Fairfax. Deze merken komen uit dezelfde fabriek als de originelen, en zien er gegarandeerd authentiek uit. Als u niet zeker weet welk merk u moet kopen, is het belangrijk om in gedachten te houden waarvoor u ze gaat gebruiken. Als u de meubelen als decoratie gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de authenticiteit. Als u echter van plan bent om de stukken in een familie- of speelkamer te zetten, wilt u misschien een duurzamer stuk kopen dat langer meegaat.

Samenvatting.

Het vinden van vintage meubels kan lastig zijn, vooral met de verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen die beschikbaar zijn. Voordat u naar de kringloopwinkel gaat, moet u zich op de hoogte stellen van de verschillende soorten vintage meubels, rekening houden met de staat van de stukken en overwegen om een antieke reproductie of een reproductie van een erkend merk te kopen. Deze tips kunnen u helpen het perfecte vintage meubelstuk te vinden tegen een fractie van de kosten van een nieuw stuk.

Vintage meubels zijn een geweldige aanwinst voor elk huis en kunnen voor zo veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Van het toevoegen van een klassiek tintje aan uw inrichting tot het vullen van een lege plek in uw huis, vintage meubels zijn iets wat u nog jaren kunt gebruiken.